KURSER TIDIGARE ÅR


2022

Låtkurs med Per Gudmundsson

Vi är glada att kunna erbjuda en kurs med Per Gudmundsson, spelman från Rättvik som hörs både på duo med Bengan Janson och med legendariska Frifot! Kursen kommer att ha fokus på låtspelet i Rättvikstrakten, en bygd med stor variation i uttryck och stilar. Vi lär känna några olika spelmän och fördjupar oss i repertoar och stilmedel som ger låtarna färg och karaktär. Kursen vänder sig till spelmän med ganska god spelvana.

Datum: Lördag 4 juni kl. 10:30-15:30
Plats: Stallet, Stenegård i Järvsö


Polskeakut med Anna Valsberg

Lär dig dansa polska i denna polskeakut! Här är en kort och intensiv kurs i polskedansens grunder för dig som aldrig dansat polska tidigare.

Kan du inte dansa polska? Eller har du bara testat på nån gång och har svårt att komma ihåg hur man gjorde? Då är du varmt välkommen till polskeakuten! Dansaren Anna Valsberg har under flera år lett just korta kurser i polskans grundsteg men även hållit längre kurser i gammeldans och polska. Med sitt positiva och kunniga sätt brukar hon få den mest oerfarna att känna polskans tjusning!

Datum: Lördag 4 juni kl. 16:30-17:30
Plats: Stallet, Stenegård i Järvsö


2021

På grund av rådande omständigheter kring Covid -19 kan inga kurser arrangeras. Årets stämma kommer istället att genomföras digitalt!

Se livesändningen via vår Facebook-sida eller Youtube.


2020

Låtkurs med Lasse Sörlin

Välkommen till Kallstämmans årliga låtkurs. I år gästas vi av Jämtspelmannen Lasse Sörlin som lär ut svängiga A-baslåtar från Härjedalen och Jämtland.

Utlärningen sker på gehör.

Datum: Lördag 7 mars kl. 10:30-15:30
Plats: Stallet, Stenegård i Järvsö

Dagen avslutas med spelmansstämma!


Polskeakut med Anna Valsberg

Lär dig dansa polska på 90 minuter i denna polskeakut! Här får du lära dig grunderna och värma upp inför kvällens dans på Kallstämman! Du behöver inte ha en danspartner med dig för att gå denna kurs, dock ett par skor som du kan snurra i.

Såklart har vi levande musik på kursen, och det är Anna-Kristina Widell som spelar!

Datum: Lördag 7 mars kl. 16:00-17:30
Plats: Stallet, Stenegård i Järvsö


Kurserna arrangeras av Studieförbundet Bilda i samband med stämman.